Tratamente acnee

Ingrijirea corecta a pielii

Acneea este controlata cel mai bine prin intermediul produselor de ingrijire a pielii si prin medicatie corespunzatoare.

Produsele de ingrijire a pielii sunt create special pentru tratarea pielii uleioase predispusa la acnee; astfel, printr-o tratare corespunzatoare se evita aparitia eruptilor acneice.

> Curatarea pielii: Spalarea fetei de doua ori pe zi cu un sapun soft sau un sapun lichid (gen Dove) va mentine pielea curata si ii va micsora sensibilitatea si iritarea.
> Produse de exfoliere si masti: Se poate folosi o mare varietate de creme exfoliante si masti, care sa nu irite pielea. Trebuie folosite in mod special produsele care contin granule foarte fine. Aceste produse indeparteaza celulele moarte de la suprafata pielii si deschid porii.

Medicatie si Tratament

Medicatia este foarte variata. Retineti ca aceste exemple sunt pur informative, dar pentru un tratament corespunzator trebuie sa consultati un dermatolog.
Exista creme speciale care se aplica direct pe piele, in timp ce medicatia mai puternica, cum sunt antibioticele orale si terapia hormonala, se ia pe cale orala.

Cremele specializate sunt cele mai populare alegeri in tratarea acneei, deoarece se aplica foarte usor si nu au efecte secundare.

> Benzoil peroxid – este una dintre cele mai populare creme antibacteriale. Are ca efect uscarea pielii si trebuie aplicat zilnic intre 1 luna si 3 luni.
> Retin-A – un derivat natural de vitamina A, inhiba aparitia acneei.
> Alte creme contin: antibiotice, acid salicilic, etc.
Antibioticele puternice pot completa tratamentul cu creme specializate. In general, ele sunt prescrise de catre medicul dermatolog si pot avea anumite efecte secundare. Si acest proces poate dura intre cateva saptamani si cateva luni. Cele mai populare antibiotice folosite la tratarea acneei sunt: tetraciclina, doxiciclina si eritromicina.

Cand sa consult un dermatolog?

Anumite persoane incearca acasa diferite remedii naturiste, sau tratamente sugerate de catre prieteni, de cele mai multe ori fara succes. Cu ajutorul unui dermatolog, insa, se poate rezolva aproape orice caz de acnee. Este cazul sa consulti un dermatolog atunci cand:

> rezultatele obtinute cu tratamente nesupravegheate nu sunt satisfacatoare;
> acneea intervine in viata de zi cu zi;
> exista cicatrici provenite in urma leziunilor acneice;
> leziunile acneice sunt mari si dureroase;
De multe ori exista pacienti care au fost vazuti de un dermatolog, dar tratamentul prescris de acesta nu a dat roade sau felul in care au fost tratati nu a fost multumitor. Acesti oameni trebuie sa treaca peste experientele trecute si sa vada din nou un specialist dermatolog. Intotdeauna este bine sa existe o a doua opinie.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top