Acneea si adolescentii

Una dintre cauzele majore ale aparitiei acneei la adolescenti este provocata deschimbarile hormonale din corpul tinerilor, care afecteaza glandele sebacee si produc substante chimice.
Un factor cheie in producerea in exces a sebumului de catre glandele sebacee e reprezentat de hormonii androgeni (masculini).

Acneea tinde sa se vindece dupa 25 ani, dar poate persista si in perioada de maturitate. In general, la maturitate sunt mai afectate femeile de acnee, spre deosebire de adolescenta unde numarul barbatilor afectati este ceva mai crescut.

Pe langa schimbarile hormonale, acneea poate fi cauzata si de anumitemedicamente si chimicale care intra in contact cu pielea precum si de anumite boli– sindromul ovarelor polichistice (caracterizat prin ciclu neregulat, acnee, chisturi, aparitia parului nedorit)

Comment (1)

  • Ade11 noiembrie 2015 at 7:17

    Foarte interesant site-ul, am mai citit aici la tine pe blog si mi se par foarte bune articolele.Eu am devenit fanul emisiunilor lui Dr.Oz unde se discuta si se „ataca” multe probleme de sanatate, frumusete 🙂

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top